PROSLAVA UZVIŠENJA SV. KRIŽ I ZAHVALA ŽUPNIKA

Jučer 14. rujna proslavljen je župni blagdan u našoj župi -svetkovina Uzvišenja sv. Križa. Pripremali smo se trodnevnicom 11.,12. i 13. rujna. Zahvaljujem svim župnim suradnicima i suradnicama, pomoćnicima i pomoćnicama; gospođama koje su oprale i okitile crkvu, gospođama koje su pripremale večeru i posluživale za stolom, gospođama koje su napravile torte i kolače, gospodinu Nikši Đanku koji je skuhao odlučnu pašticadu sa njokima i ustupio nam prostor – baštu udruge “Snaga vjere”.

Hvala pjevačkom zboru s kojim sam imao 5 proba od konca kolovoza, hvala gostima pjevačima, ministantima, našim bogoslovima, pučkim pjevačima i Bratovštini sv. Križa iz 1439. godine; časnoj Marceli za uređenje oltarnika, čitačima; hvala profesoru glazbe prof. Mirku Jankovu što je vodio zbor, prof. Andri Čali koji je korepetirao na orguljama.

Hvala molitvenoj zajednici na podršci i pomoći.

Hvala Ivanu Peraku na skladnom sviranju na jučerašnjim dvjema misama, kao na sviranju harmonike u bašti za večerom.

Hvala i mojim kolegama svećenicima koji su bili na oltaru i na večeri te uzveličali ovo sveto misno slavlje : don Tomislavu Topčiću, don Mariu Mihanoviću, don Mirku Mihalju, fra Marku Đereku, fra Anti Udovičiću, don Danku Kovačeviću, fra Damjanu Glavašu, fra Martinu Jakoviću, don Matku Đaji, fra Tomislavu Hrstiću, a posebno predvoditelju večernje svečane mise prof. dr. Marinku Vidoviću, profesoru na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu.

Svima od 💙hvala i Bog vas blagoslovio

Posted in Uncategorized.