SVEČANO OTVORENJE CENTRA ZA ŽIVOT U SPLITU

U nedjelju, 21. lipnja 2020. u Splitu je otvoren (drugi u Hrvatskoj, a prvi u Dalmaciji) Centar za život. Za otvorenje, osim građevinskim radovima i uređenjem, pripremali smo se duhovno. U crkvici sv. Trojice na Poljudu tjedan dana je trajalo Jerihonsko bdjenje (7 dana i noći klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu).
Samo otvorenje je započelo sv. misom u crkvi sveti Križ u splitskom Varošu koju je predslavio fra Lazar Perica. Na kraju mise prisutnima se zahvalila Marija Šošić, koordinatorica inicijative 40 dana za život za Dalmaciju te sestra Terezija Pervan, provincijalka sestara Služavki Malog Isusa, koje su udruzi Hrvatska za Život ustupile prostor za otvaranje ovog Centra.
Nakon mise, 200-tinjak ljudi se u procesiji sa kipom trudne Gospe i pjesmom, uputilo prema Centru za život, na adresi Milićeva 6. Prostor je blagoslovio don Mihael Jelavić, župnik u Varošu, a potom se prisutnima obratio predsjednik udruge Hrvatska za Život, Ante Čaljkušić, te istakao kako će ovaj prostor biti svjetlo grada Splita.
Centar će biti ured udruge Hrvatska za Život, inicijative 40 dana za život te savjetovalište za trudnice, u suradnji sa stručnjacima, psiholozima, psihoterapeutima, psihijatrima, svećenicima, ginekolozima, ali i odvjetnicima i socijalnim radnicima. U prostoru će se provoditi i ostali programi naše udruge, a za sve koji trebaju pomoć ili bi se htjeli više informirati, prostor će radnim danima biti otvoren od 9 do 17 sati.
U slučaju hitnih slučajeva ili odlaska na teren ili želite dogovoriti termin sastanka javite nam se na mail 40danazazivot@gmail.com ili na broj 091/5829044

Posted in Uncategorized.